Chester Z

Een op vijfsterrenniveau bewezen sporthengst, met een prachtafstamming, die tot heden beperkt voor de fokkerij is ingezet. Chester Z is duidelijk interessant voor fokkers op zoek naar exclusief en toch bewezen bloed. De grootramige, machtig springende Chester Z beschikt over een meewerkend, vriendelijk karakter. Dat hij uit het juiste hout is gesneden, bleek onder meer in 2010. Met berijder Mathijs van Asten won hij op spectaculaire wijze de hoog aangeschreven Grote Prijs van San Patrignano. Het vormde een van de sportieve hoogtepunten van Chester, die in zijn topjaren tot de beste paarden ter wereld behoorde. Spijtig genoeg zette blessureleed hem vervolgens lange tijd aan de kant. ‘Er had zeker meer in gezeten’, erkent Mathijs van Asten.

Reeds als vijfjarige kwam Chester Z onder het zadel van Van Asten. Hij plaatste zich direct voor de finale van het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden op Domein Zangersheide, waar hij een jaar later met een bronzen medaille zelfs op het podium belandde. In de jaren daarna ontwikkelde Chester Z zich tot een imponerend Grand

Prix-paard, succesvol tot en met vijfsterrenniveau, inclusief spraakmakende overwinningen. Dankzij zijn imponerende sportcarrière verdiende Chester een terechte goedkeuring bij stamboek Zangersheide en via ons is Chester Z voor het eerst beschikbaar voor de fokkerij gesteld.

 Zijn afstamming liegt er niet om. Vader Calvaro Z liep zeer succesvol onder Jos Lansink. Later sprong hij onder het zadel van Michael en John Whitaker, tot en met de Olympische Spelen in Sydney. De basis van Chester is de moederlijn van de familie Wouters van den Oudenweijer.

Moeder Ravella Z is een dochter van Rebel II Z (Ramiro x Almé), oftewel de volle broer van Ratina Z. Ravella gaf vier internationaal geklasseerde nakomelingen en verschillende op

Z-niveau acterende kinderen. Ze is tevens een halfzus van Umberto (v. Celano), die eveneens in 2010 succesvol was door tijdens de wereldbeker van Genève een rubriek te winnen met Cian O’Connor.

Afstamming
Calvaro x Rebel II Z
Geboortejaar
1999
Stokmaat
1.74 m
Goedgekeurd voor

Zangersheide

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 550,-
Dekgeld Totaal
€ 800,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

 

Pedigree

CALVARO Z
CALETTO I
COR DE LA BRYERE
DEKA
RIXA
CAPITOL I
FELICITAS
RAVELLA Z
REBEL II Z
RAMIRO Z
ARGENTINA Z
IKEDO
RODERIK
ESPRIDRIA

Video's