Eldorado van de Zeshoek

De imponerende Eldorado van de Zeshoek brak in 2015 door op het hoogste niveau in de sport en trekt deze lijn vandaag de dag nog duidelijker door in de fokkerij. Als driejarige maakte hij al naam door kampioen van de sterke E-jaargang te worden op de BWP-hengstenkeuring. Later kwam de Belgische krachtpatser in Nederlandse handen terecht, waarna hij met vlag en wimpel zijn KWPN-dekbrevet behaalde. Alleen al die onwaarschijnlijke 9,5 voor vermogen zegt alles over de potentie van Eldorado van de Zeshoek. Dat deze stempelhengst in wording opvallend goed aansluit bij de Nederlandse merriepopulatie bleek al uit zijn eerste twee jaargangen. Liefst drie zonen van Eldorado van de Zeshoek werden bij het KWPN gekeurd en allen sloten het verrichtingsonderzoek af met een eindtotaal van minimaal(!) 83 punten. Dat we hier te maken hebben met winnaars toonden Grandorado TN en Highway TN diverse malen aan in de hengstencompetitie. Meest recent is het succes van Highway, die met Zoï Snels zowel de finale als de eindstand in de sterk bezette klasse M op zijn naam schreef.

Vader Eldorado van de Zeshoek glorieerde met Willem Greve eveneens op de hengstenkeuring en won er ooit de Grote Prijs. Op het internationale toneel behaalde dit duo een tweede plaats in de Grote Prijs van Saint Lô, presteerde voor Nederland in de FEI landenwedstrijden van Lummen en Sankt Gallen en won het 1.50m op Outdoor Gelderland. Tijdens zijn actieve loopbaan was ook Eldorado’s moeder Bijou Orai (v. Toulon) nog internationaal actief. Zij is eveneens op het hoogste niveau geklasseerd en won enkele jaren terug nog diverse rubrieken met de Fransman Olivier Perreau. Twee halfzussen en een halfbroer van deze opvallende merrie timmerden ook internationaal aan de weg en haar volle broer is BWP-gekeurd. 

 

Eldorado van de Zeshoek: al meer dan 15 internationaal geklasseerde nakomelingen uit zijn eerste jaargang (2009), waaronder de op 1.50-1.60m niveau actieve Japatero VDM (Jos Verlooy), Jeunesse (Yves Vanderhasselt) en Jella van ’t Kathof (Eduardo Damiani Filizola).

 

Afstamming
Clinton x Toulon
Geboortejaar
2004
Stokmaat
1.76 m
Goedgekeurd voor

BWP, NRPS, KWPN, OLDENBURG OS, HANNOVER, SELLE FRANCAIS

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 1.300,-
Dekgeld Totaal
€ 1.500,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

 

Pedigree

CLINTON
CORRADO I
COR DE LA BRYERE
SOLEIL
URTE
MASETTO
OHRA
BIJOU ORAI
TOULON
HEARTBREAKER
NIKITA
RAMOURAI
CALYPSO III
NIMFE

Video's