Fontaine TN

In de zoektocht naar dressuurhengsten die daadwerkelijk wat kunnen toevoegen aan onze fokkerij en daarnaast vrij zijn van het bekende bloed van Jazz, Ferro, Flemmingh, Gribaldi en hun nafok, biedt de DSC-Group samen met Team Nijhof de oplossing in de hoedanigheid van Fontaine TN.

Deze aansprekende jonge hengst brengt niet alleen Duitse dressuurkwaliteiten met zich mee, maar voldoet eveneens aan de huidige gezondheidseisen, met onder meer een hoge genoomfokwaarde OC van 105. De in Hannover geregistreerde Fontaine TN is reeds gekeurd voor Westfalen en Oldenburg. Zijn vader Finest werd eerder uitgeroepen tot premiehengst en presteert opvallend in wedstrijden voor jonge paarden. Ook als vererver timmert de Fürstenball-zoon aan de weg, getuige de successen van zijn nakomelingen op keuringen, veilingen en onder het zadel. Finest is een kampioenenmaker en ook van moederszijde heeft Fontaine TN waardevolle genen meegekregen.

Zowel moeder Sky als grootmoeder Gilette is een staatspremiemerrie. Sky is daarnaast een halfzus van het internationale Lichte Tour-dressuurpaard Raptor (v.Rubin Royal) van Karen Böckmann. Moedersvader Samarant liet zelf zijn kwaliteiten in de Lichte Tour zien onder Andreas Helgstrand en heeft zich in de fokkerij sterk weten te profileren. Van deze Sandro Hit-zoon presteren de oudste nakomelingen op Grand Prix-niveau, zoals Salenga (Sarah Waldsperger), Sam Donnerhall (Anthony Astier) en Sir Simon (Ulla Salzgeber). Uit deze directe familie komen ook gekeurde hengsten als Lividon GPF (v. Livaldon) en premiehengst Dream Maker (v. Damsey FRH).

De getalenteerde Fontaine TN is vrij van het genoemde Nederlandse dressuurbloed en voor zowel sport als fokkerij een ware belofte

Afstamming
Finest x Samarant
Geboortejaar
2015
Stokmaat
1.74 m
Goedgekeurd voor

Westfalen, Oldenburg

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 650,-
Dekgeld Totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Pedigree

FINEST
FUERSTENBALL
FUERST HEINRICH
MARADONNA
WIE PRINCESS
WIE WELTMEYER
PRINCESS
SKY
SAMARANT
SANDRO HIT
BELLVUE
GILETTE
GINSBERG I
HIGHLIGHT

Video's