Graal du Talus

Met Graal du Talus biedt de DSC-Group een rechtstreekse zoon van Mr Blue aan. Het gewilde bloed van de beroemde Nederlandse stempelhengst is bij toekomsttroef Graal du Talus samengebracht met een ware Franse prestatiestam, die al vele generaties garant staat voor internationale springpaarden en gekeurde hengsten.

Mr Blue beleefde zelf een geweldige carrière in de sport onder wijlen Bert Romp. In de fokkerij steeg hij tot nog grotere hoogten. Na al die jaren staat Mr Blue nog altijd genoteerd onder de beste verervers op de WBFSH-ranking. Zijn invloed op de topsport blijft actueel en Maikel van der Vleuten kan het bevestigen. Hij heeft na Parmala Douche en Sapphire B met Dana Blue momenteel alweer zijn derde topper van de schimmelhengst onder het zadel. Bij Graal du Talus zien we vervolgens via moeder Quelle du Talus en grootmoeder Helle du Talus de legendarische hengsten Quick Star en Quidam de Revel in de vaderlijn samenkomen.

Moeder Quelle is een opvallende fokmerrie. Zij gaf al drie nog jonge nakomelingen die reeds internationaal op 1.40m-niveau zijn geklasseerd, waaronder de AES-gekeurde Alvaro du Talus (v. Calvaro Z). Helle du Thalus gaf op haar beurt Abordable du Talus (v. Untouchable M). Deze driekwart volle broer van Quelle du Talus stond als achtjarige al op 1.50m-niveau geklasseerd met de Ier Nicholas Connors. Graaf du Talus’ overgrootmoeder Origine d’Elle (v. In Chala A) doet ook een duit in het zakje. Zij bracht onder meer de 1.60m-geklasseerde en SF-gekeurde hengst Kuame du Talus. In de vijfde generatie zien we tot slot de topmerrie Gazelle. Zij legde de basis van deze stam, is de moeder van de GP-merrie Gazelle d’Elle (Xavier Leredde en Michel Robert), grootmoeder van de tophengst Double Espoir en staat tevens aan de basis van de GP-hengst Nippon d’Elle (Roger Yves Bost).        

Afstamming
Mr. Blue x Quick Star
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.66 m
Goedgekeurd voor

BWP 3e fase.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 550,-
Dekgeld Totaal
€ 800,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

Graag bestelling van het sperma 1 dag van vooraf of uiterlijk 's morgens voor 09.00 uur.

Pedigree

MR. BLUE
COUPERUS
NATUREL
WARINA
ACARLA
OLDENBURG
PICARLA
QUELLE DU TALUS
QUICK STAR
GALOUBET A
STELLA
HELLE DU TALUS
QUIDAM DE REVEL
ORIGINE D'ELLE