Hermantico

Instelling, vermogen, reflexen, top galop en bewerkbaar. Hermantico bevat alle eigenschappen waarnaar we op zoek zijn in de moderne springsport. De verwachtingen rondom hem zijn dan ook hooggespannen en de DSC-Group is trots om deze aansprekende, goed ontwikkelde hengst aan de fokkers te kunnen presteren. Tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek toonde Hermantico zich al de beste van zijn klas. Voor vermogen, reflexen, aanleg als springpaard en galop prijkte louter het cijfer 8,5 op de verrichtingsrapportage, waar onder aan de streep een prachttotaal van 83,5 punten verscheen. “Hermantico is een eerlijke, betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij heeft veel bereidheid tot werken, laat zich goed bewerken en heeft een goede mond”, meldt het eindrapport.

Zijn afstamming maakt het plaatje compleet. Hermantico’s vader is niemand minder dan Comme Il Faut, de genetische droom, die onder Marcus Ehning glorieert in de sport. De zoon van wereldvererver Cornet Obolensky en de legendarische merrie Ratina Z staat te boek als een echte winnaar op het hoogste niveau. Zeges in de wereldbeker van Madrid, de Global Champions Tour van Wenen en de Grote Prijs van Paderborn staan samen met talrijke ereplaatsen in aansprekende Grote Prijzen op zijn palmares. Hermantico’s moeder maakt het verhaal alleen maar mooier. Ze is een dochter van de op internationaal niveau gelopen Holsteiner Colbert GTI (v. Cantus) en heeft in Camirage (v. Charisma) een halfzus die in Amerika onder meer op wereldbekerniveau in actie kwam.

Dat Hermantico zich op de juiste wijze doorontwikkelt toonde hij eerder in de hengstencompetitie, waar hij de nulronden aaneenreeg. Momenteel vervolgt hij zijn carrière met Maikel van der Vleuten, die bewust kiest voor een rustige, gedegen opleiding en dit jaar de hengstencompetitie oversloeg. Hermantico’s uitstekende afstammelingenrapport vormde eveneens een bevestiging van het feit dat we hier met een ware fokhengst in de dop van doen hebben.

Afstamming
Comme Il Faut x Colbert GTI
Geboortejaar
2012
Stokmaat
1.76 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 850,-
Dekgeld Totaal
€ 1.100,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

 

Aanvullende info

Bij verzending naar een anders station zullen verzendkosten in rekening worden gebracht.

Pedigree

COMME IL FAUT (COMME IL FAUT 5)
CORNET OBOLENSKY (WINDOWS VAN HET COSTERSVELD)
CLINTON
RABANNA VAN COSTERSVELD
RATINA Z
RAMIRO Z (G.RAMIRO Z)
ARGENTINA Z
CHIQUITITA 13
COLBERT GTI
CANTUS
F-CALATA GIRL (CALATA GIRL)
CIRA BE
COME ON
BUONA B.

Video's