Unaniem

Unaniem behaalde als jonge hengst zijn goedkeuring bij het KWPN, werd een aantal jaar ingezet voor de dekdienst, waarna zijn sportcarrière een dermate grote vlucht nam dat de fokkerij op het tweede plan kwam te staan. In 2011 beleefde hij zijn doorbraak op het hoogste niveau. Een jonge Unaniem werd met Ben Schröder derde op het NK in Mierlo en kort daarna verkocht aan Athina Onassis. Met de nog onervaren Griekse amazone vormde Unaniem een steeds beter wordende combinatie. Het duo reeg de ronden zonder springfouten aaneen, tot aan Grote Prijzen op vijfsterren niveau toe. Een prachtige carrière lag in het verschiet, totdat een ongelukkige blessure roet in het eten gooide. Met Ben Schröder en vervolgens opnieuw Onassis maakte Unaniem nog een comeback, maar een terugkeer naar het allerhoogste bleek uiteindelijk teveel gevraagd. In 2016 werd afscheid genomen van de sport, waarin ondertussen verschillende nakomelingen van Unaniem op internationaal niveau acteren.

De DSC-Group greep daarom de mogelijkheid aan om deze bijzondere hengst dit keer zijn comeback in de fokkerij te laten maken. Naast zijn voorbeeldige springmanieren kan Unaniem namelijk veel instelling en rijdbaarheid toevoegen. Zijn afstamming is bijzonder interessant. Unaniems preferente vader Numero Uno is al jaren op rij leverancier van opvallende Grand Prix-springpaarden. Hij blijkt goed te passen bij Voltaire-merries. Ook afgelopen jaar haalden weer diverse paarden uit die combinatie punten voor de FEI wereldranglijst en naast Unaniem kennen we ook Tyson (Leon Thijssen) als succesvoorbeeld. Unaniems Voltaire-moeder Passinova gaf in totaal drie internationale springpaarden, grootmoeder Gabrielle (v. Jasper) de internationale springhengst Garmisch en ook overgrootmoeder Zivona (v. Nimmerdor) staat aan de basis van vele goed presterende sportpaarden.   

 

Unaniem: vader van bijna 50 internationaal geklasseerde nakomelingen, waarvan diverse op 1.50-1.60m niveau, zoals Captain, Cimano E, Cooper, Unex Cognac IV, Bugatti vd Nortside, Chief, Cupido en Expensive.

 

 

Afstamming
Numero Uno x Voltaire
Geboortejaar
2001
Stokmaat
1.68 m
Goedgekeurd voor

KWPN en Zangersheide

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 750,-
Dekgeld Totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

 

Pedigree

NUMERO UNO
LIBERO H
LANDGRAF I
OKTAVE
JOLANDA
LORD CALANDO
B-FEINSCHNITT
PASSIVONA
VOLTAIRE
FURIOSO II
GOGO MOEVE
GABRIELLE
JASPER
ZIVONA

Video's